• Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle
 • YouTube - White Circle
Image by Alp Ancel

Online gitaarcursus via Instagram

Improv IOI

In 8 weken leren improviseren als een baas

ImproV  IOI

Je hebt ooit eens geleerd wat de pentatonische toonladder is, en die kun je inmiddels ook dromen. Maar toch vraag je je af… Wat is er nog meer? Hoe kan ik goede solo's spelen? En hoe kom ik meer te weten over die tovenarij?

Kijk niet verder! The Guitar Express has got you covered met de online cursus Improv 101.

Improv 101 iPhone Screen shot 1.png
Laptop Screen shot 1.2.png

Het is tijd om te leren improviseren

Wat is Improv ioi?

Improv 101 is de eerste online gitaarcursus die je via Instagram volgt! Gedurende 8 weken krijg je informatie en opdrachten via video’s, story’s en posts in een besloten Instagramaccount. Elke maandag komt er een nieuwe module met theorie en opdrachten online waar je die week mee aan de slag gaat. Na 8 weken kun je beter, vrijer en met meer zelfvertrouwen improviseren dan je ooit had gehoopt!

 

Leren improviseren is een kwestie van DOEN. Daarom word je constant uitgedaagd om te oefenen en je skills te ontwikkelen. Het grote voordeel van het volgen van Improv 101 via Instagram is dat de cursus elke dag vanzelf naar je toe komt. Want geef nou toe: op Instagram zit je sowieso meerdere keren per dag.

Daarnaast geeft het besloten account op Instagram je op een heel eenvoudige en intuïtieve manier de mogelijkheid om vragen te stellen en met de andere cursisten te interacteren. Samen leren is leuker en gaat sneller.

 

Meer weten over hoe het werkt? Klik hier.

Laptop Screen shot 3.png
 

Improv ioi    is voor jou als:

 • Je met vertrouwen een solo wilt kunnen spelen over elk akkoordenschema dat je tegenkomt

 • Je al een paar jaar gitaar speelt en dus de basistechnieken op gitaar beheerst

 • Je tools wilt krijgen om je muzikale creativiteit mee te ontwikkelen

 • Je meer wilt weten over muziektheorie en je wilt begrijpen wat je speelt

 • Je een stok achter de deur nodig hebt om te oefenen

 • Je het fijn vind om in een community met gelijkgestemden te groeien

 • Je bereid bent om er gedurende 8 weken een paar uur per week mee bezig te zijn

Improv ioi    is niet  voor jou als:

 • Je niet heel goed wilt leren gitaarspelen

 • Je nog een beginner bent op gitaar

 • Je een soort weerstand hebt op vooruitgang

 • Je vindt dat muziektheorie de creativiteit uit een muzikant wringt

 • Je niet een paar uur per week wilt spenderen aan oefenen

Ben jij dit? Klik dan vooral niet

Improv 101 iPhone Screen shot 1.2.png

Dit krijg je allemaal

 • 8 modules in 8 weken

 • Wekelijks uitdagende opdrachten

 • 16 backing tracks om op te oefenen

 • Pdf’s met bijlagen: akkoorden/toonladders/arpeggio's en akkoordenschema’s

 • Contact met andere fijne deelnemers

 • Aanmoediging om te oefenen

 • Wekelijks feedback op je voortgang

 • Cursus blijft nog 3 maanden beschikbaar

  BONUS: 4 keer een live Q&A met Leon  

Image by Caio Silva

meet your teacher:   Leon Sibum

Leon is de man die je met Improv 101 alles leert over improviseren. Hij werkt als gitarist zowel live als in de studio met de meest uiteenlopende artiesten. In zijn carrière heeft hij al veel langs theaters getourd en op podia van ‘s lands bekendste clubs gestaan.

Nadat hij in 2014 afstudeerde aan de Rockacademie heeft hij zich ontwikkeld als een veelzijdig gitarist met een eigen stijl.

Met zijn brede theoretische kennis en zijn ruime ervaring helpt Leon jou je eigen stem en je eigen stijl te vinden op je gitaar.

Wil je nog meer over Leon weten? Klik dan hier.

Leon Sibum - Bon Niko 314.jpg
 

De inhoud

Week 1

Toonladders deel 1

We duiken meteen diep de theorie in en gaan aan de slag met de meestgebruikte toonladders.

Week 5

Halskennis

Akkoordwisselingen, omkeringen en target notes. Met deze module leer je steeds beter waar alle noten op de hals zitten en hoe je die kunt toepassen.

Week 2

Toonladders deel 2

In het vervolg op de module van week 1 leer je meer over toonladders en hoe deze kennis te gebruiken voor je improvisatie.

Week 6

Arpeggios

Aan de slag gaan met arpeggios, oftewel gebroken akkoorden, helpt je om altijd snel iets te kunnen vinden om te spelen.

Week 3

Harmonie deel 1

In deze module leer je alles wat je moet weten over drie- en vierklanken.

Week 7

Avoid notes + modaal/tonaal

In deze module leer je over wat je juist níét wilt spelen wanneer je improviseert. Ook duiken we in het concept van de modale en tonale denkwijze.

Week 4

Harmonie deel 2

We borduren voort op de module van vorige week en we duiken nog wat dieper de akkoorden in.

Week 8

Superassignment

In deze laatste week krijg je de final bits & pieces aan informatie en je gaat aan de slag met je Superassignment waarmee je je certificaat haalt!

Handen op de gitaar

De cursus start  over...

FAQ

Hoe werkt het?


Improv 101 volg je via Instagram! Dat betekent dat je na aanschaf van de cursus toegang krijgt tot een besloten account waar jij en je medecursisten in zitten. In dit account plaatsen we elke week video's, stories en posts met uitleg en opdrachten. Daarnaast krijg je toegang tot een speciale pagina waarop je bijlagen vindt die de uitleg en opdrachten ondersteunen. Via YouTube en Spotify vind je de door Leon geproduceerde backing tracks waarop je kunt oefenen. Al deze informatie komt vanzelf naar je toe. Leren improviseren is een kwestie van DOEN. Daarom word je elke week uitgedaagd om te oefenen en jezelf te filmen. Leon geeft je persoonlijk feedback op je video en helpt je vooruit. Aan het einde van de cursus heb je zo een mooi videodagboek waarin je vooruitgang duidelijk te zien is!
Hoeveel tijd kost het om deel te nemen aan de cursus?


Improv 101 duurt 8 weken en bestaat uit 8 modules. Elke module bevat ongeveer een halfuurtje aan informatie. Leren improviseren is een kwestie van DOEN, dus voor maximaal resultaat raden we je aan gedurende die 8 weken elke dag minstens een halfuur te oefenen. Het is uiteraard aan jou om te bepalen hoeveel tijd je erin wilt investeren. Heb je maar een uurtje per week beschikbaar in je drukke bestaan? Geen probleem! Omdat de cursus na de laatste dag nog 3 maanden open blijft staan, heb je ook de mogelijkheid je oefentijd wat meer te spreiden.
Welk niveau moet ik hebben om mee te kunnen doen?


Improv 101 is geen cursus voor beginners. Je moet al wel echt gitaar kunnen spelen. Daarmee bedoelen we dat je al een paar jaar speelt en allerlei liedjes van begin tot eind (mee) kunt spelen. Basic technische dingen zoals: hoe houd ik mijn gitaar vast, hoe speel ik een akkoord, hoe moet ik mijn rechterhand gebruiken, en dergelijke worden niet behandeld in deze cursus. Het is handig voor jezelf als je de eerste positie akkoorden en barré akkoorden kent. Ook is het fijn als je al een beetje ervaring hebt met de pentatonische toonladder, maar dit is niet nodig. Dit wordt ook nog uitgebreid behandeld in de cursus. Eigenlijk is deze cursus voor jou als je denkt: Ik speel al even, maar zit al een tijd op dit niveau vast. Ik wil verder!
Wanneer start de cursus en hoe lang duurt het?


De eerste ronde van de cursus startte op maandag 19 oktober en duurt in totaal 8 weken, dus tot en met 13 december. Wanneer de volgende ronde start maken we binnenkort bekend. Na die 8 weken heb je nog ruim de tijd om de video's nogmaals te bekijken, nog meer te oefenen en zelfs om nog vragen te stellen aan Leon, want het account blijft nog 3 maanden na de laatste cursusdag open.
Hoe lang hou ik toegang tot alle modules?


Na de laatste cursusdag hou je nog 3 maanden toegang tot het besloten Instagramaccount. Doe je mee aan de eerste cursusronde? Dan kun je dus tot en met 13 maart nog flink aan de slag met je Improv skills!
Staat je vraag er niet bij?


Heb je nog een vraag die op deze pagina niet beantwoord is? Stuur een mailtje naar leon@theguitarexpress.com !
Waarom een cursus improviseren?


Soleren en improviseren wordt vaak gezien als een soort magie die alléén mensen met een soort buitenaards talent kunnen begrijpen. Niets is echter minder waar. Achter elke melodie, harmonie en improvisatie zit (meestal) een heel systeem. Een systeem dat eeuwen geleden is bedacht om alle klanken die we maken met muziekinstrumenten in een context te kunnen zetten. Je kunt dit gewoon leren. Improviseren is meer dan alleen soleren. Het geeft je de vrijheid om, ook in een begeleiding en andere partijen die je speelt, meerdere opties te zien die je kunt spelen over allerlei akkoorden in verschillende situaties. De kennis van muziektheorie geeft je een kapstok om de hele hals van je gitaar te leren kennen en te weten hoe je deze kunt gebruiken.
Wat kost de cursus?


De eerste ronde van de cursus, die op 19 oktober van start is gegaan, kostte 99,- Binnenkort maken we de datum voor de volgende ronde bekend. Hier zal ook een nieuwe prijs bij horen. Dat is inclusief alle video's, de bijlagen, de backing tracks om op te oefenen, individuele feedback op je voortgang en 4 keer een live sessie met Leon.

 

Vul hier je gegevens in om je in te schrijven voor Improv 101.

Na inschrijving ontvang je de factuur. Wanneer deze voldaan is krijg je toegang tot het besloten cursusaccount.

Factuuradres

Te gek dat je erbij bent! Via de mail ontvang je alle informatie. Tot snel!

Inschrijven