Podcast logo cirkel.png
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Spotify - White Circle
  • iTunes - White Circle
  • Deezer - White Circle
  • SoundCloud - White Circle
Search

Aflevering #19 - Roy Beukers (Snelle, Van Velzen, De Vrienden Van Amstel, The Passion E.a.)

Hallo allemaal en welkom bij aflevering nummer 19 van The Guitar Express Podcast!

Voor deze episode ben ik naar Alkmaar gereden om te praten met Roy Beukers. Ik kwam Roy tegen toen ik in Studio 22 in Hilversum rondliep en dacht: die moet ik hebben! Dus zo geschiedde. Roy was meer dan hoffelijk en gastvrij en we hebben het gehad over dat mooie ding met die 6 snaren en de plekken waar het hem allemaal heeft gebracht.
Roy is onderdeel van een nieuwere lichting sessiejongens en hij heeft gespeeld met heel veel verschillende artiesten. Zo speelt hij bij Roel van Velzen en Snelle in de band, maar heeft hij ook gewerkt met artiesten als Wulff, Jeroen van Koningsbrugge, Ali B, Elske deWall, Anouk, Pyro, Ogene, Jim Bakkum, Ellen ten Damme, Mainstreat, Lentekind, Jamai Loman, Waylon, Gerard Joling, Lange Frans, Buddy Vedder en nog veel meer. Roy kun je ook op TV zien bij de Vrienden van Amstel, The Passion en We Want More.

We hebben een leuk gesprek en wat mijn opvalt is zijn dankbaarheid. Hij is heel erg blij dat ‘ie zit waar hij zit en dat hij elke dag muziek kan maken. Vaak ook nog met zijn vrienden. 

Wat ook opvalt is het bizarre aantal pedalen dat Roy in zijn bezit heeft. Hij wil alles proberen, en als ‘ie een keer, bij een collega bijvoorbeeld, op een goede sound stuit is de jacht geopend. Dit heeft hem al doen zoeken naar een vintage RAT. En dan alléén de oude versie, die zonder LED. Die klinkt een stuk beter dan de nieuwere versies.

Ook vertelt hij over zijn standaard pedalen. De go-to pedalen die hij nodig heeft voor zijn basissound. En aangezien hij een paar pedalboards heeft, heeft ‘ie dus ook een aantal van die pedalen dubbel. Tsja, zo gaat het al snel.Wat ook heel cool is zijn de verhalen van de gitaren hier op de foto’s. Roy heeft bij elk van deze gitaren een bijzonder verhaal. Bijvoorbeeld (hieronder v.l.n.r.) de ‘72 Strat die van Ton Dijkman is geweest, of de Telecaster die hij van zijn vader over kon nemen met behulp van Rob Winter. Of de Custom Shopper die hij voor één van zijn docenten zijn neus weg kaapte. Ook krijgen we een breakdown van de custom gebouwde Nijssen Stratocaster.


Naast deze onderwerpen hebben we nog over veel meer gepraat (Met Clemens Blacquière op het podium op het Museumplein onder een zeiltje), dus luister lekker mee naar Roy Beukers!


Vind je The Guitar Express nou een vette podcast en wil je me graag steunen? Dat kun je doen door me te helpen meer luisteraars te krijgen! Dit kan op verschillende manieren:

Abonneer je via je favoriete Podcastapp, download de afleveringen, geef een beoordeling en schrijf een review op iTunes, volg me op Instagram en op Facebook, like en deel de posts en vertel het aan al je (gitaarliefhebbende) vrienden. Duizendmaal dank!

En tot over twee weken!

 165 views0 comments