Podcast logo cirkel.png
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Spotify - White Circle
  • iTunes - White Circle
  • Deezer - White Circle
  • SoundCloud - White Circle
Search

Aflevering #28 - Bas Van Holt (The Dawn Brothers)

Voor aflevering 28 heb ik weer een waanzinnige gast opgesnord. En die gast is Bas van Holt. Bas speelt gitaar, schrijft songs en zingt bij zijn band The Dawn Brothers. Bas is een eigenzinnige vent en dat benijd ik aan hem. Er zit geen filter op wat -ie speelt en in alle facetten is hij zichzelf. Dat levert een paar mooie uitspraken en momenten op in deze podcast die ik blijkbaar zeer geestig vind. Alvast een welgemeend excuus voor het doorlopende gehinnik van uw host.


Wat het ook oplevert is genadeloos en zonder compromis en recht voor zijn raap gitaarspel. Als Bas eenmaal begint, is -ie los en stijgt hij op tot ver buiten de stratosfeer. De bezieling, oprechtheid en noodzaak die je terughoort als Bas speelt is voor mij waar het om gaat. Hij doet dit omdat -ie niet anders kan.

In de podcast praten we over zijn invloeden als jonge jongen, de sterke band die er tussen de bandleden is, toeren, ruzie maken als broers, de giftigheid van de commercialiteit van de muziekindustrie, als band opgebrand zijn, live stream optredens, bobdylan@gmail.com, 90’s en 00’s popsongs, je plaat opnemen in een Airnbnb in Frankrijk, Nirvana tabs en nog veel meer. Ook heb ik tijdens het maken van deze podcast het enige concert dat ik in lange tijd heb bijgewoond meegemaakt. Luister helemaal tot het einde als je wilt weten wat ik bedoel.


Hieronder v.l.n.r.:

  • Gibson SG

  • Gibson ES 335

  • Martin D-28

  • Fender Telecaster Custom '74


En hieronder zijn pedalboard, Behringer cab, Marshall 1974x en zijn zelfbouw Champ.


Nogmaals dank voor het luisteren en heel veel plezier met Bas van Holt!


P.S. Wist je dat je vanaf nu in zéér beperkte oplage een The Guitar Express Podcast T-shirt kunt bestellen? Ze zijn gemaakt van duurzaam katoen en bedrukt hier in Utrecht. Check de site www.theguitarexpress.com/podcastshirt voor foto’s en meer informatie.


Vind je The Guitar Express nou een vette podcast en wil je me graag steunen? Dat kun je doen door me te helpen meer luisteraars te krijgen! Dit kan op verschillende manieren:

Abonneer je via je favoriete Podcastapp, download de afleveringen, geef een beoordeling en schrijf een review op iTunes, volg me op Instagram en op Facebook, like en deel de posts en vertel het aan al je (gitaarliefhebbende) vrienden. Duizendmaal dank!

En tot over twee weken!


 


246 views0 comments