Podcast logo cirkel.png
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Spotify - White Circle
  • iTunes - White Circle
  • Deezer - White Circle
  • SoundCloud - White Circle
Search

Aflevering #29 - Martijn Van Iterson (Solo, Toots Tielemans, Jazz Orchestra Of The Concertgebouw)

Te gast in deze aflevering is Martijn van Iterson. Martijn is op het gebied van jazzgitaar in Nederland een absolute autoriteit. Hij speelt bij het Jazz orchestra of the Concertgebouw, heeft gespeeld met allerlei mensen waaronder Mike Stern, Toots Tielemans, Kurt Rosenwinkel, Rita Reys, Trijntje Oosterhuis, Randy Brecker en Peter Bernstein, en componeert zijn eigen muziek. Check vooral de CD ‘Swarms’ uit 2014.Ook buiten ons land is Martijn een graag geziene gitarist en tourt hij, als er geen pandemie woedt, internationaal en geeft dan concerten en masterclasses.

Martijn is gedurende zijn carrière al meerdere keren onderscheiden. Zo heeft hij in 2004 uit handen van Pat Metheny de Bird award van het North Sea Jazz festival mogen ontvangen. Martijn geeft ook al sinds jaar en dag les aan de jazzafdeling op het Conservatorium in Amsterdam en het Conservatorium in Den Haag.


Hieronder zijn Gibson ES-125 uit '56 en zijn Henriksen Bud six.

Trouwens, wist je dit al? Er is tegenwoordig, in zéér beperkte oplage een The Guitar Express Podcast T-shirt! Ze zijn gemaakt van duurzaam katoen en bedrukt hier in Utrecht. Ze zijn er in de kleuren ‘Natural Raw’, dat lijkt op Scheveningen strand, en ‘Sage’, dat qua kleur doet denken aan net gemaaid gras. Het organische katoen draagt licht op de huid en de shirts zitten heel lekker. Check de site www.theguitarexpress.com/podcastshirt voor foto’s en meer informatie. Heel veel plezier met Martijn van Iterson!


Vind je The Guitar Express nou een vette podcast en wil je me graag steunen? Dat kun je doen door me te helpen meer luisteraars te krijgen! Dit kan op verschillende manieren:

Abonneer je via je favoriete Podcastapp, download de afleveringen, geef een beoordeling en schrijf een review op iTunes, volg me op Instagram en op Facebook, like en deel de posts en vertel het aan al je (gitaarliefhebbende) vrienden. Duizendmaal dank!

En tot over twee weken!


 

87 views0 comments