Podcast logo cirkel.png
 • Instagram - White Circle
 • Facebook - White Circle
 • Spotify - White Circle
 • iTunes - White Circle
 • Deezer - White Circle
 • SoundCloud - White Circle
Search

Aflevering #30 - Arto Boyadjian (The Dutch Eagles)

Welkom bij The Guitar Express Podcast aflevering nummer 30. In deze aflevering spreek ik met Arto Boyadjian. Je kunt hem kennen van The Dutch Eagles en hij geeft ook les op de popafdeling van het Conservatorium in Amsterdam.


Als ik bij Arto naar binnen stap, verzanden we in een lang gesprek en praten we over alle mooie spullen die -ie heeft staan. Stuk voor stuk duwt -ie de gitaren in mijn hand en ik val van de ene verbazing in de andere. Wat tof om dit mee te maken, en wat tof dat ik al deze instrumenten mag bespelen van hem. In één middag kan ik zó een aantal bucketlist dingen afstrepen. Hoe vaak maak je dat nou mee?


Hieronder v.l.n.r.:

 • Novo Serus

 • Gibson Trini Lopez ’66

 • Martin uit 1884

 • Gibson J45 40’s

 • Gibson ES 335 60’s

 • Fender Telecaster ’57

 • Fender Stratocaster ’69


En hieronder v.l.n.r. zijn Fender Princeton Reverb ’60’s, Fulltone Tape Echo SS en More Kauffman overdrive


Wat ik voelde toen ik bij hem naar binnen stapte, was een instant klik. Arto is een hele sympathieke man, en ik voelde me op mijn gemak bij hem. De combinatie van dit alles heeft een toffe aflevering opgeleverd.

We praten lang en veel. We hebben het over invloeden, het begin van Arto’s muzikale carrière in Leiden, zijn tijd op het Conservatorium in Hilversum, bas spelen, zingen, liedjes schrijven, jazzmuziek, popmuziek, de mensen die -ie aanneemt op het Conservatorium, The Dutch Eagles, werken met Boudewijn de Groot, The Eagles, zingen vóór de show, sound, de vintage gitaarmarkt én we zingen samen nog een stukje New kid in town. En natuurlijk nog veel meer.


Trouwens, wist je dit al? Er is tegenwoordig, in zéér beperkte oplage een The Guitar Express Podcast T-shirt! Ze zijn gemaakt van duurzaam katoen en bedrukt hier in Utrecht. Ze zijn er in de kleuren ‘Natural Raw’, dat lijkt op Scheveningen strand, en ‘Sage’, dat qua kleur doet denken aan net gemaaid gras. Het organische katoen draagt licht op de huid en de shirts zitten heel lekker. Check de site www.theguitarexpress.com/podcastshirt voor foto’s en meer informatie.

Dan is het enige dat mij resteert te zeggen: De beste wensen voor 2021 en veel plezier met Arto Boyadjian!


Vind je The Guitar Express nou een vette podcast en wil je me graag steunen? Dat kun je doen door me te helpen meer luisteraars te krijgen! Dit kan op verschillende manieren:

Abonneer je via je favoriete Podcastapp, download de afleveringen, geef een beoordeling en schrijf een review op iTunes, volg me op Instagram en op Facebook, like en deel de posts en vertel het aan al je (gitaarliefhebbende) vrienden. Duizendmaal dank!

En tot over twee weken!

 

260 views0 comments