Podcast logo cirkel.png
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Spotify - White Circle
  • iTunes - White Circle
  • Deezer - White Circle
  • SoundCloud - White Circle
Search

Aflevering #37 - Jack Pisters (Avalon, Anouk, Leonie Meijer, Soylent Green)

In nummer 37 spreek in Jack Pisters. Jack is hoofd op de popafdeling van het Conservatorium te Amsterdam en de Dutch School of Popular Music, Music Matrix en de Guitar Matrix. Een flinke portie van zijn tijd steekt Jack in educatie. Hij speelde in de heavy metal band Avalon, had zijn eigen bands Soylent Green, S.C.A.R. en Hickory Dickory en speelde voor artiesten als Anouk en Keith Caputo. Tegenwoordig speelt hij met onder andere Leonie Meijer.


Jack is een rustige man, maar als je hem naar de juiste dingen vraagt is er weinig meer te bekennen van zijn introverte voorkomen. Hij vertelt enthousiast over zijn beginjaren als muzikant, hoe hij zelf zijn eerste gitaar bouwde, hoe hij bij Avalon terecht kwam, zijn jazzstudie op het Conservatorium te Maastricht, zijn werk met Keith Caputo en Anouk, tours in het buitenland, zijn filosofie aangaande educatie, maar ook popmuziek an sich. Ook praat Jack vol lof over zijn net verloren vriend en collega, drummer Oscar Kraal. Op deze manier doet hij een kleine tribute aan hem.

We horen ook gear. Een drietal vintage strats -uit elk decennium een-, zijn Marshall plexi superbass en zijn pedalboard met verschillende fuzzes.
Mijn oren piepen nog een beetje van het volume, maar wat een heerlijke ervaring weer (ik denk even terug aan aflevering 22, Robin Berlijn met zijn AC30 op standje bloed uit den oren, weet u nog?).


Wederom mijn welgemeend dank u wel voor het intunen op The Guitar Express Podcast en heel veel plezier met Jack Pisters!


Vind je The Guitar Express nou een vette podcast en wil je me graag steunen? Dat kun je doen door me te helpen meer luisteraars te krijgen! Dit kan op verschillende manieren:

Abonneer je via je favoriete Podcastapp, download de afleveringen, geef een beoordeling en schrijf een review op iTunes, volg me op Instagram en op Facebook, like en deel de posts en vertel het aan al je (gitaarliefhebbende) vrienden. Duizendmaal dank!

En tot over twee weken!


 326 views0 comments