Podcast logo cirkel.png
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Spotify - White Circle
  • iTunes - White Circle
  • Deezer - White Circle
  • SoundCloud - White Circle
Search

Aflevering #51 - Harry Sibum (Robert Long)

Dag lieve podcastvrienden. Kijk nu! Zomaar een bonusaflevering! Dat krijg je met lockdown nummer 3. Dan heeft men weer eens tijd om iets te doen.

Een tijdje geleden vroeg ik mijn vader of hij niet eens te gast zou willen zijn in mijn podcast. Uiteindelijk heb ik het gitaarspelen en mijn algemene liefde voor muziek van hem. Én hij is vroeger, voordat ik er was, professioneel gitarist geweest en heeft allerlei noemenswaardige dingen gedaan en meegemaakt. Maar, om je eerlijk te bekennen had hij daar niet zo’n zin in. Zoals veel van mijn gasten dacht mijn pa aanvankelijk ‘Wat heb ik nou te melden?’. Maar daar dacht ik natuurlijk anders over. Mijn vader speelde in de jaren ’70 en ’80 met mensen als Robert Long, Leen Jongewaard en Jenny Arean om er maar een paar te noemen. Ook heeft hij de beat-boom van de jaren ’60 meegemaakt toen hij in Amsterdam woonde en daar een bandje had met mijn ooms, Les Boutons.

Dus ik droop weer af. Maar het bleef een beetje kriebelen. Wat heeft die man allemaal precies gedaan? Hoe kwam hij op deze plekken terecht? Wie zijn de mensen waarmee hij werkte? Dus ik kwam weer terug bij hem. “Pa, kom nou eens bij me in de podcast. Dat is wat ik heel graag wil!” Ik wil het hele verhaal te weten te komen. Ietwat schoorvoetend stemde hij in.
Verder praten we ook over mij, het Höfner boek waar hij aan meewerkte, het Conservatorium, zijn zanggroep, de studioklussen die hij toentertijd deed, zijn band Remove waarin de latere manager van de Dolly Dots, Loek van de Pavert, zong, de Selmer en London City versterkers en speakerkasten die hij bouwde en nog veel meer.
Het is geweldig om mijn pa op deze manier te hebben kunnen spreken. Mooi, omdat je dit soort gesprekken niet zo gauw voert met één van je ouders. Ook tof voor later! Ik zie dit als een uniek document en ben heel erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen om een podcast op te nemen met mijn vader. Pap, dank je voor de music bug die je me al vroeg meegaf, dank je voor alle uren die je vroeger aan mijn gitaren sleutelde, dank je voor elke keer die je me naar bandrepetitie of optreden reed, en dank voor het leuke gesprek!


Heel veel plezier met The Guitar Express Podcast nummer 51 gast Harry Sibum! 54 views0 comments